luni, 6 decembrie 2010

Cuvintele Puteri

Domnul Putere are unele cuvinte pe care vrea sa vi le expuna si voua,dar mai intai cine este domnul Putere?
Ei bine, el este un domn inalt, se imbraca tot timpul frumos, incercadn intotdeauna sa isi scoata in evidenta puterea, dar nu prin vorbe ci prin gesturi si fapte.Nu suporta sa fie jignit sau neapreciat, intotdeauna face tot posibililul sa se incadreze in varful scarei ierarhice, dobandeste o putere atat fizica cat si psihica, este un zeu al puterii printre semeni sai, intotdeauna ambitios, dar deseori foarte fix, deoarece are tendinta de a ii face pe ceilalti sa se ridice la el, nu sa se aplece el pentru a vorbi cu dansi, deseori ingamfat si mult prea serios, nu suporta sa fie ignorat, tot ce face este sa se gandeasca la dobandirea a cat mai multa putere.
Dar intr-o zi care ori care alta, acest domn sa intalnit cu un alt domn, pe acest domn il chema Modest, domnul Modest, un om simplist,cu haine curate, dar nu neaparat noi si scumpe, cu o privire zambareata si usor serioasa.Cei doi ajung sa discute despre unele teme, mai apoi sa ajunga chiar sa aprinda un mic conflict, dar stins cu usurinta de bunul calm al domnului Modest.
Domnul Modest a incercat sa rezolve conflictul lasand de la el, reusind acest lucru, cum? nu stim inca, vom afla in curand, dar putem afla cuvintele(frazele, propositile, etc.le vom spune cuvinte pentru a respecta titlul), domnului Putere, sa vedem care au fost acelea:-Puterea este baza si varful piramidei, fara ea nimic nu poate exista.
                                                        -Nimic nu este mai inaltator decat puterea.
                                                        -Puterea este o calitate divina pe care Dumnezeu o detine.
                                                        -Puterea este arta celor trecuti prin viata.
-Domnul Modest nu a fost in intregime de acord cu aceste lucruri,voi sunteti?

15 comentarii:

  1. Draguta postarea , imi plac personajele din ea si ar pute fi o carte de succes :)) ... dar in schimb nu imi plac "frazele Domnului Putere" ...par a fi insirate din prea multa dorinta de putere , lucru care sigur te distruge ... in rest e in regula ... imi place cum ai imbinat realul cu fantasticul ... cum ai contrurat doi termeni abstracti si le-ai dat forma reala ..e fain , si e mai usor de inteles mesajul textului

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place postarea,sper ca e un inceput mai bun,un singur lucru ai uitat sa scri,ai uitat sa raspunzi la intrebarea daca esti deacord cu cuvintele domnului Putere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am scris ca nu imi place ...pentru ca imi da impresia de prea multa dorinta de putere , si as putea sa zic ca is alte lucruri mai inaltatoare decat putere ( precum dragostea mea fata de mama ), intradevar poti spune ca puterea este o calitate divina dar daca ai parte prea mult de putere , aceasta de schimba intr-o persoana rea , hmmm puterea este arta celor trecuti prin viata ( nu zic , ce nu te omoara te intareste ...da tot iti poate lasa "fisuri" in "puterea " aia care defapt te fac mai vulnerabil ca inainte) :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu trebuie sa iti placa,de aia am scris ca sa zici ce vrei tu,poti vb si ft ft sincer,ca nu pe mn ma jignesti ci pe domnu Putere,de aceea i-am dat si numele pentru a da impresia de prea multa dorinta de putere,nu doar impresia realitatea,pentru ca personajul meu asa si este,este un vampir sugator de putere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai mi-am expus punctul de vedere , si credema am invatat ca pot sa imi ating ideile si fara sa fiu badaran , poate ca asa te-ai obijnuit cu mine ... si porobabil ca asa si sunt da incerc sa schimb asta asa ca , punctul de vedere ce la-m expus mai sus va ramane la fel ..nu o sa mai schimb nimic la el pentru ca asta ii ce cred , cu cuvint mai putin jignitoare , dar e tot acelasi lucru

    RăspundețiȘtergere
  6. sa ma implant si yo in discutie!
    1. merci ca ai postat prima parte din siru de postari:P
    2. imi place mult personificarea in general.. si aici in particular:) e ceva mai dinamic si, vorba aia, prinde la public:)) e ceva.. altceva. dragut:)
    3. nu sunt de acord cu Nenea Putere pentru ca nu e cel mai inalt pe scara aia ierarhica, din puctu meu de vedere. Iubirea e. e sentimentul primordial. ala e de-a dreptul divin. nu inteleg de ce se spune ca Dumnezeu detine puterea. calitate absoluta... nu cred ca e asa. omul vrea sa creada asta pentru a putea da vina pe cineva daca ii mege rau. Dumnezeu iti da viata din Iubire, nu din puterea Lui aia absoluta!:))
    puterea fara iubire e tiranie. barbarie.
    4. consider ca exceu de putere dauneaza grav sanatati tale si celor din jur! mai ales celor din jur. cand ai prea multa putere ori nu o poti controla, ori te crezi zeu si faci tot ce iti trece prin cap, deci e de rau! dar daca ai exces de iubire, ii ajuti pe cei de langa tine cu ce ai tu mai mult:)

    5. de nea' Modestie nu ati prea vorbit. aici poate ai dreptate. da' nu am prea vazut persoane puternice si modeste:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nene modestie, va urma pe urmatorul post,el ii va raspunde la afirmati si le va expune si pe ale sale,nenea modestie nu este si puternic,el este doar modest.

    RăspundețiȘtergere
  8. P.S: imi place ca le-ai prins pe nenea putere in flagrant,cu fazele cand a spus despre Dumnezeu,etc,cu alte cuvinte nenea putere este si un om rau.

    RăspundețiȘtergere
  9. aham. multumesc:P si parerea ta care e? are sau nu dreptate Nea frumos imbracat?:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu consider ca puterea este un lucru bun,dar dus in extrema dauneaza,chiar poate provoca autodistrugere.Domnul Putere a devenit orgolios,tzafnos si foarte mandru de el insusi,se compara cu insusi Dumnezeu sau cu vre un ales de al sau,constrage celellalt calitati si emotii,se vede doar pe el in prim plan,dar el este slab daca nu are pe cineva in jurul sau care sa ii observe pueterea,cu alte cuvinte si cel mai puternic om,are nevoie de cei din jur.
    Puterea si Iubirea formeaza in mine gandul omului ideal,asa il vad eu pe Dumnezeu:Ne-ar putea distruge doar clipind din ochii(puterea)pentru cat de rai suntem,dar prefera sa nu o faca,le lasa sa ne schimbam,ne iarta,ne mai da sanse(iubirea).Omul care are atat putere cat si iubire,este omul care poate distruge dar nu o face,prefera sa iubeasca acel mic bine care il vede si in cel mai rau om.

    RăspundețiȘtergere
  11. frumos spus: "Omul care are atat putere cat si iubire,este omul care poate distruge dar nu o face,prefera sa iubeasca acel mic bine care il vede si in cel mai rau om."
    sunt total de acord cu asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. oricand, cand ai dreptate... cu mare placere:))

    RăspundețiȘtergere
  13. frumoasa povestioara.Eu sunt de parere ca avem nevoie de putere ca sa trecem peste obstacolele care ni le scoate viata in cale si mai avem nevoie de putere pt a reusi ceea ce ne propunem.Modestia este o calitate care din pacate nu o au multe persoane.

    RăspundețiȘtergere
  14. tot ce avem trebuie sa fie in cantitatea potrivita. fara lipsa, fara exces... echilibru!

    RăspundețiȘtergere