sâmbătă, 11 decembrie 2010

Un Glont Intre Destine

Destinul 1: E rece....e rece cu toata lumea....stati linistiti,nu ma refer la anotimpul iarna....ma refer la el,... la mn,....la voi,...la ei,....la ea...la ele...la toti,....la toti cei care simt ca au ceva in comun cu descrierea aceasta.
De ce e rece? De ce e insensibil? De ce el?....se simte singur, dar are prieteni, se simte neiubit, dar are toata iubirea de care are nevoie, e nefericit, dar multi oameni ii vor doar binele,.....
Alearga in ploaie,...sa simta binecuvantarea stropilor,...se simte rece...mult prea rece,...simte ca tot ce atinge se preface in gheata, inusi stropi de ploaie, se transforma in tzurtzuri mici...care cad pe el si il apasa...il apasa usor,....simte prea mult apasarea lor...se simte greu...mult prea....se uraste, uraste fiecare parte din el, nemultumirea il urmareste pretutindeni....de ce il urmareste? simplu:e insui umbra lui,...una printre multe altele, precum:Tristetea, Ura, Furia, Frica, Anxietatea,....e slab, e patetic, e furios, e inflexibil......e insociabil, e tot ce nu vrea sa fie si e nimic din tot ceia ce vrea sa fie,,.....cine e el?cine e el? se tot intreaba....se satura....se satura usor, dar lent, cauta motivele care l-au determinat sa fie asa...le gaseste...le afla, le studiaza,...e dezamagit, mult prea dezamagit.........
Simte cum propria sa raceala in doboara...se simte tot mai greu...mult prea greu....nu mai are forta necesara.. se arunca in genunchi  si plange...striga...izbucneste,...,se tot intreaba ce sa faca, cum o sa se sfarseasca totul,...se inchide in el...isi acopera fata cu o masca de fier,....nu mai vrea nimic...se inchide in camera sa rece si simpla....nu mai mananca...nu mai doarme....nu mai vorbeste cu nimeni.....si.....marele sau final.....Moare....moare,singur....singur cu raceala sa ca ultimul muritor melancolic si rece.

Glontul---------------------------------------------------------------------------------------

Destinul 2:E cald...e cald cu toata lumea...stati linistiti,nu ma refer la anotimpul vara,...ma refer la el,... la mn,....la voi,...la ei,....la ea...la ele...la toti,....la toti cei care simt ca au ceva in comun cu descrierea aceasta.
De ce e cald?simplu....de ce nu ar fi?are viata...traieste, iubeste, simte, are sentimente, multe si frumoase...este un spirit vesnic si plin de viata....sare, alearga, invata, glumeste,....isi traieste viata,...cum altii viseaza la ea....e intr-o camera singur,...dar totusi e atat de plin si de multumit de tot,....iubeste durerea, iubeste tot....e spontan si usor nebunatic...vesnic inconjurat de iubirea vietii sale,...vesnic inconjurat de prieteni...se simte perfect...e perfect....nu mai exista rau pentru el....nu a existat niciodata raul in el....a fost tot timpul doar el....si raul il vedea la altcineva,nu o parte din el,....duce in extrema delirului de atata iubire si multumire...cine e el?...nu ii pasa...vrea doar sa rada si sa se simta bine,...nu are timp sa se gandeasca la ziua de maine si cum a fost ziua de ieri....e prea ocupat traind prezentul....O prezentul...doamne cat de mult ii place sa il parcuga,...se simte atat de multumit de viata.....incat.....incat...marele final:..........................................Chiar crezi?...Mai asteapta:))


Cine sunt ei?....Sunt  2 oglinzii diferite....2 vietii diferite, 2 pioni diferiti, 2 regi diferiti, 2 enigme ale vietii....De ce sunt enigme?

Raspuns:Sunt 2 suflete in acelasi corp....unul a invins impotriva celuilalt....nu se stie care.....vom sti cand vom afla finalul...Oare il vom afla?  sau va mai trece un glont printre ele?

9 comentarii:

  1. sunt impresionat! nici nu stiu ce sa rapsund. cred ca nu am ce sa adaug:)

    un singur cuvant care descrie tot. concentreaza tot intr-un singur concept: Schimbare!

    postarile astea mai noi imi aduc aminte de Yin-Yang:) de echilibru. de cunoastere a raului pentru valorificarea binelui.

    bravo, prietene!

    RăspundețiȘtergere
  2. hai ca si asa nu te-am prea laudat :)) asa ca bucura-te de ce am sa zic acuma , ca rar o sa te mai intalnesti cu laude din partea mea :)))) ( GLUMESC) .... oricum geniala postarea , tine-o tot asa ;) ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. pfff ..pai ii ca am spuns ca e geniala postarea (deci ai si o mica parte de geniu in tine ; in postarea asta :P )

    RăspundețiȘtergere
  4. sa stii... parca ti-ai descoperit si partea artistica:) si imi place;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta poveste.

    Sa incepem cu 'inceputul'
    Cu totii ne nastem, unii la 9 luni, unii la 7 luni, altii nici macar nu apuca; important aici este ca ne diferentaza unele lucruri deja inainte sa ne nastem, destinul nostru nu este acelasi cu al altora, desi unii ar spune ca pur si simplu 'ne nastem, traim si murim' da dar ceea ce se intampla intre aceste etape se numeste VIATA.
    Unii pornesc cu un sprijin financiar mare, dar cu o familie care nu are mare lucru de oferit, nici spiritual, nici moral, nici afectiv, doar financiar. E trist.
    Altii se nasc in familii sarace, dar chiar daca le lipsesc lucrurile materiale, in situatii mai fericite, acestia au macar parte de iubire, dragoste parinteasca, invata ca pentru a avea ceva trebuie sa mucesti pentru el.
    Aceste doua exemple sunt in extreme la fel cum e si in povestea ta, Axy. In realitate stau putin altfel lucrurile. Cei bogati sunt cei care detin puterea,iar cei saraci sunt cei care ii urmeaza.
    Chiar daca un copil s-a nascut intr-o familie bogata, banii nu reprezinta pentru el nimic cat timp e mic, dar apoi vazand asta in familie, devine un scop al lui in viata. Se stie ca ne copiem parintii si ca in primii ani de viata copiatul este modul nostru de a invata.
    La fel se intamla si in cazul copilului nascut in faimia saraca. Poate si un tata alcoolic, mama lucreaza de dimineata pana seara, nu prea isi vede parintii, la scoala e batjocorit pentru ca nu are situatie materiala acceptabila.
    Se poate intampla ca bogatul sa ajunga sarac, pentru ca e avar si nu investeste in nimic de frica sa nu piarda, sau poate chiar din contra, e prea risipitor 'este de unde...'. La fel cum si un sarac ambitios poate ajunge ceea ce doreste.
    Multi ar spune ca umanitatea sta pe loc. Oare asa e? Nu cred. Eu cred ca sunt putini cei care chiar manifesta interes pentru viata lor, putini sunt cei care se gandesc 'ce va fi maine...ce va fi peste 5...10 ani?' sunt in minoritate cei carora chiar le pasa. Unii prefera sa stea pe loc, 'asta am primit de Dumnezeu' (eu as zice mai degraba de la familie, caci ei ne-au educat, nu Dumnezeu..) iar noi avem misiunea sa ne perfectionam si sa modificam tot ceea ce nu ne place la noi. Dar pentru ca oamenii care isi dau seama de asta sunt putini, umanitatea evolueaza doar...cate putin.

    Noi ne alegem destinul, noi hotaram cum sa fie acel timp dintre Marile Etape. Invatand sa ne cunoastem limitele, punctele forte, slabiciunile, vom sti exact ce stim sa facem mai bine si ce stim sa facem mai putin bine. Cunoscandu-ne pe noi insine, putem fi sigur, ca alegerile pe care le vom face ne vor duce spre viata aceea perfecta pe care o vrem cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  6. dragut. imi place ce ai scris, Nichol draga:)
    eu sunt de parere ca fiecare ne alegem dinainte de nastere familia in care sa ne petrecem scurta perioada numita 'viata' din lunga noastra existenta! cred ca fiecare venim aici unde trebuie, unde am vrut, pentru a putea evolua oarecum. fiecare avem liberul arbitru, modul nostru de a imbratisa sau rejecta binele. depinde de fiecare ce viziuni are asupra vietii.
    si de exemplu, situatiile se pot schimba radical, prin vointa! de ex: daca un copil care se naste intr-o familie bogata si pana la o anumita varsta traieste dupa normele acelei familii, are dreptul sa analizeze ce i se intampla, are drept asupra destinului sau, are dreptul de a se schimba radical! poate sa spuna: de maine investesc toti banii primiti in ceva caritabil, cumpar zilnic cate o caramida si construiesc ceva memorabil.. etc:)

    fiecare ne controlam singuri destinul atata timp cat nu ne lasam manipulati, indoctrinati, cumparati! avem acest drept divin! pacat ca majoritatea nu isi da seama de acest lucru...

    RăspundețiȘtergere
  7. interesanta si parerea ta cu 'ne alegem dinainte de nastere familia' la varianta asta inca nu m-am gandit.

    si exact asta am vrut si eu sa punctez: ne controlam singuri destinul si ne putem schimba cand si cat vrem noi.

    app, scuze ca e asa de lung commul meu..

    RăspundețiȘtergere
  8. aa, da.. ai dreptate si cu faptul ca majoritatea nu observa ca ne-am schimbat

    daca in trecut ai fost altfel iar acum te-ai schimat, oamenii inca tot cred ca esti la fel..e foarte interesant cum unii oameni traiesc 'in trecut' sa zic asa :-?

    RăspundețiȘtergere
  9. da. stiu. si nu mi se pare lung. adica.. e lung, dar nu e dinala plictisitor:) si aia e bine. inseamna ca il citesc integral:))

    merci.

    eu patesc des lucrul asta. bine, poate nu stiu sa exteriorizez schimbarea, poate nu stiu ei sa ma priveasca altfel decat prin timaprul in care m-au incadrat. cine stie?
    viata e plina de intrebari. daca ne-am raspunde la toate, ar fi banal... am muri de plictiseala :P

    mai astept comentarii din partea ta;)

    RăspundețiȘtergere